wie zijn wij

We werden altijd krankzinnig toen leraren Nederlands ons met theorieën duidelijk wilden maken wat poëzie is. Als we een gedicht lezen en we denken: "Hé, dat is mooi!", dan weten we wat ons betreft wat goeie poëzie moet zijn. Daar zijn geen theorieën voor nodig.

Met eenzelfde filosofie trekken wij op restaurant. Verwacht hier dus geen theorieën over smaken en trends. Als we uit eten gaan en we denken: "Hé, dat is lekker!", dan ontdekken we telkens opnieuw wat een goeie maaltijd moet zijn.

Wij = zij + hij

Zij is zowat vegetarisch: ze eet nooit vlees en enkel vis als het echt moet.
Hij eet eigenlijk alles maar volgt onder invloed van haar tegenwoordig ook meestal een vegetarisch parcours.
Thuis komt er geen vlees of vis meer op het bord. De redenen van dit parcours zijn zowel ecologisch als moreel. Vlees vinden wij niet sympathiek.
Op restaurant maakt hij wel nog een uitzondering. Vlees zal hij eten (vooral als de herkomst past binnen het ecologische en morele plaatje).

De rekening

Vaut le Voyage geeft je bij de recensie ook een prijsindicatie mee. Als de rekening bij een gemiddeld bezoek met twee personen (aperitief, twee gangen, wijn en koffie) lager ligt dan 80 euro dan valt dit onder de categorie low, tussen 80 en 150 euro valt onder medium en hoger dan 150 euro onder high. Maar als het aan ons ligt, krijgen we de rekening liefst geflambeerd.