donderdag 17 maart 2016

In de Wulf (Dranouter - Heuvelland)

Aan alle goede dingen komt een eind. Eind 2016 sluit In de Wulf zijn deuren. En dit is de laatste blog van Vaut le Voyage.

Het moet een tiental jaren geleden zijn dat we voor het eerst het stukje culinair paradijs in Dranouter betraden. We herinner ons een -in die tijd- erg experimentele keuken. We waren zo onder de indruk dat we een jaar later nog eens op bezoek gingen, maar daarna zou het dus een decennium duren.

Deze keer maken we er een echte uitstap van: een wandeling in de streek in de namiddag, een avondje op restaurant en een overnachting ter plaatse. Niet alleen voor dat ontbijt de volgende ochtend, maar ook voor de schoonheid en de rust die deze plek uitstraalt.

Wat meteen opvalt wanneer we ons in het restaurant begeven, is de internationale sfeer. We worden door de keuken geloodst, waar Engels de voertaal is. Van heinde en verre komen jonge talenten hier op leerschool. Ook tijdens de bediening aan tafel zullen deze talenten verschijnen om hun gerecht toe te lichten. Dat zullen er een twintigtal worden, teveel om op te sommen maar -ondanks het indrukwekkende cijfer- niet teveel om op eten. En fantastische aangepaste wijnen erbij, eveneens niet teveel om op te drinken, maar wel teveel om naar huis te rijden. Ook wat dat betreft is de overnachting een goede keuze geweest. De wijnen zijn overigens bijzonder gedurfde en originele keuzes. En de gerechten zijn nog steeds avontuurlijk, met een eigen stempel. Niemand doet wat Kobe Desramaults doet. Ook de vegetarische wandeling door alle creaties is een topper. Wie hier komt eten, is een avond lang verzekerd van hoogtepunten en genot.

Met het stopzetten van In de Wulf moeten we niet vrezen de creaties van Kobe Desramaults niet meer te kunnen ontdekken. Zijn andere stekken in Gent zijn alvast een plezant alternatief.

www.indewulf.be

Onze score: this is heaven
Bediening: internationaal
Omgeving: een rustpunt in een prachtige omgeving
Prijs: high


Geen opmerkingen:

Een reactie posten