zaterdag 19 september 2015

Wereldmuseum (Rotterdam - NL)

Vanavond zoeken we het in Rotterdam iets hoger aan het firmament. In het mooie gebouw van het Wereldmuseum worden we naar het restaurant geleid waar we plaatsnemen in het fraaie en warme interieur. Artefacten uit exotische uithoeken van de wereld herinneren aan een koloniaal verleden. We klinken met champagne vooraleer ze ons vier gangen lang zullen trakteren op lekkers.

Vooraf gaven we mee dat de ene kant graag vegetarisch zou eten en dat wordt in stijl behartigd. Zo wordt gestart met een verfijnde combinatie van zwarte quinoa, sla, asperge en gerookte artisjok met toetsen basilicum. Aan de andere kant lauwe eendenborst gecombineerd met streepjes eendenlever: klassieke accenten maar dan 'new style'. Bijzonder geraffineerd en lekker.

Als tussengerecht veel bloemetjes die fleurig en smaakvol de herfst aankondigen met wortel en pastinaak. De andere kant zal zijn hoogtepunt van de avond vieren met de heerlijk gegrilde zeetong, de compote van aubergine en de toetsen ansjovis die het prachtige gerechtje perfect afwerken.

Er wordt zuiders voortgezet met de grote handgerolde couscous in een mooi accompagnement van zoete ui en paprika, ricotta en gegrilde tomaat. De andere kant is misschien zelfs een kleine beetje jaloers, maar is ook blij want krijgt een prima stukje rund met lekkere braadjus, tijm en gefermenteerde look afgewerkt met asperges en bonen.

Daarna wordt nog prettig afgesloten met japanse pruimen, een bladerdeegje en wat ijs van thee.

www.wereldmuseum.nl

Onze score: this is heaven
Bediening: stijlvol
Omgeving: klassiek koloniaal
Prijs: high


Geen opmerkingen:

Een reactie posten