donderdag 10 september 2015

Oostende in 5 tips

Naar aanleiding van het Filmfestival Oostende gaf Oostendenaar Jurgen Nobels, de beste barman van het land, in Knack tien tips mee voor een lekkere lunch, een gezellig cafébezoek, of een koffie in Oostende. Wij konden ons wel vinden in de tips, én in het leuke idee. Daarom zetten we hier graag onze eigen vijf restauranttips op een rijtje voor een lekkere maaltijd in de Stad aan Zee.

Bentley’s

Bentley’s eiste na wat ups en downs opnieuw een topplaatsje op in ons Oostendse favorietenlijstje. Daar zal ongetwijfeld de komst van David Dewaele mee te maken hebben die als chef werd ingelijfd en voor magie zorgt in de keuken. De gerechten van Dewaele zijn echt top. Klassieke elementen worden er vaak met een creatieve en moderne twist naar een hoger niveau gebracht. En de flamboyante maître geeft de zaak een eigen sfeer mee.

onze mening - www.bentleysoostende.be

Finess

Finess is een klein en intiem restaurant, maar op je bord worden er grootse dingen getoverd. Vanachter het al even kleine fornuis weet de chef je te verrassen met moderne en erg originele gerechtjes. Ook de formule van Finess is plezant: de kaart bevat een achttal gerechtjes en je kiest zelf hoeveel gangen je daaruit wil.

onze mening - www.restaurantfiness.be

Bistro Mathilda

Wie ons al een tijdje volgt, weet dat Bistro Mathilda uitgroeide tot een persoonlijke favoriet. Samen met de herinrichting van de zaak zetten ze ook in de keuken de puntjes op de i. En daar blijven ze bovendien evolueren en ons verrassen met vaak erg ingenieuze creaties waarbij ze spannende dingen doen met smaken en dat beetje magie.

onze mening - www.bistromathilda.be

Belle de Jour

Belle de Jour is ongetwijfeld de meest eigenzinnige stek uit het lijstje. Er heerst een kunstzinnig en licht anarchistisch sfeertje. De kaart, die steeds naar een kunstenaar vernoemd is, verandert meermaals per week en bevat steevast ook vegetarische gerechten. Aanvankelijk stond keukenprinses Isabelle Arpin achter het fornuis, maar ook na haar vertrek is de kwaliteit er prima gebleven. Vaak zuiders geïnspireerd kan je er terecht voor lekkere en eerlijke gerechtjes. Ideaal voor een lunch.

onze mening - Belle de Jour

Agua Del Mar

Agua Del Mar zullen we tijdens de drukke zomermaanden veeleer mijden, maar op rustigere momenten genieten we graag van de elegante inrichting en de unieke locatie. Ook op het bord gaan ze elegant en verfijnd te werk. We twijfelen over de tapas en de wisselvallige bediening, maar de moderne en wereldse gerechten zijn het checken waard.

onze mening - www.aguadelmar.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten