woensdag 9 september 2015

JER (Hasselt)

We zijn in de hoofdstad van de smaak en uit het mooie en ruime culinaire aanbod kiezen we JER om te luchen. Ze hebben een Michelinster opgespeld en dat krikt de verwachtingen op naar hooggespannen. Het interieur is erg klassiek en had ietwat avontuurlijker gekund voor een sterrenzaak maar de aardige en hoffelijke bediening zorgen er alvast meteen voor dat het er aangenaam toeven is.

We klinken met een huisaperitief (champagne met perzikenlikeur) en een kir royal waarbij twee amuses de kunstjes uit de keuken aankondigen. Er passeren een zuiders cakeje voor de ene kant met wat chorizo, gemarineerde tonijn met en zonder een lapje kalfsvlees eromheen, en een hapje met huisgemaakte pasta. Dat de ene kant geen vlees wenste te eten was hen niet ontgaan en werd al klassevol behartigd bij deze eerste ronde.

Er wordt daarna bijzonder lekker gestart met de koolhaasfilet in een heerlijk 'Arabisch' accompagnement. De perfect gegaarde vis laat zich mooi vergezellen door kunstig en origineel verwerkte wortel, couscous en kikkererwten.

Ook de steenbolk daarna overtuigt met de krokante jonge prei, augurk en linzen die voor een mooi en fijn uitgebalanceerd smakenpalet zorgen.

Aan de andere kant komt een stukje kalf dat lekker zacht en sappig smaakt. Dat heerlijke barbecuezalfje, de baby courgette en de paddenstoelen maken het avontuur compleet.

Om af te sluiten krijgen we een maf dessert met witte chocolade en abrikoos waarbij het grote talent in de keuken nog eens wordt bevestigd. Zowel de ogen en de smaakpapillen worden hierbij overdonderd.

Bij de koffie ten slotte krijgen we nog plezant snoepgoed. Er komen nog creaties met witte chocolade en verjus (ongegiste druiven), en een kleurrijk hapje van bloemetjes en abrikoos op tafel. Genieten doe je hier tot de laatste seconde.

www.jer.be

Onze score: this is heaven
Bediening: hoffelijk en aardig
Omgeving: klassiek
Prijs: high


Geen opmerkingen:

Een reactie posten