woensdag 20 mei 2015

The Local (Cody - USA)

Dieper in cowboyland dan hier kunnen we niet zijn. Eerder vandaag zagen we wilde mustangs lopen, om maar iets te zeggen. En nu zijn we in Cody, ooit opgericht door niemand minder dan Buffalo Bill himself. Voor wie 'on the road' is, is Cody een prima uitvalsbasis om Yellowstone, Bighorn Canyon of Bighorn National Forest te ontdekken. Slapen doen we in het gezellige en comfortabele Chamberlin Inn. Maar eten willen we natuurlijk ook. We zijn temidden Buffaloland dus verwachten we vanavond niet echt dat we verrast zullen worden. Als we echter plots en puur toevallig The Local passeren, is meteen duidelijk dat het een eigenzinnig plekje betreft.

We stappen prompt naar binnen en krijgen een plaatsje bij het raam. De zaak is sober maar smaakvol ingericht. Ware het niet dat we in the middle of nowhere waren, zou je je net zo goed in een Scandinavische grootstad kunnen wanen. We voelen ons prima en worden nog blijer als we de kaart ontdekken want die bevat originele en moderne gerechtjes.

Vooral ook omdat het eigenlijk een béétje waanzinnig is, start de ene kant met mosselen(!) in groene curry. Hier in cowboyland, jawel. Maar we moeten ze in elk geval niet vertellen hoe je mosselen moet klaarmaken want in de (erg) pittige groene curry smaken ze verrukkelijk. De andere kant proeft een prima slaatje met raketsla, bloedappelsien, venkel en manchegokaas. Fris en lekker.

Het lapje wagyu daarna is verbluffend lekker. Zelfs Buffalo Bill zou versteld staan. Ook het accompagnement van gepickelde wortel, paddenstoelen en het lekkere pepersausje scoren. Een waar topgerechtje dat toch nog even zal nazinderen. Ook de overkant is blij met de vegetarische creatie van de avond: ricotta met toetsen limoen en zomergroentjes.

We lieten de gerechten vergezellen door lekkere huiswijntjes en klonken terwijl op de horizon van morgen.

thelocalcody.com

Onze score: check this out
Bediening: aardig
Omgeving: modern basics
Prijs: medium


Geen opmerkingen:

Een reactie posten