donderdag 18 juni 2015

Cantinho do Avillez (Lissabon - Portugal)

Dit plekje zagen we eerder al, en nu is er met bijzonder veel geluk een plekje vrij. De menukaart vertelt ons dat de zaak verbonden is aan andere populaire restaurantjes en cafeetjes. Een ondernemende kok heeft er sterrenzaken en koffiehuisjes op zijn palmares staan.

Bij de witte porto met tonic krijgen we olijfjes en boter met truffel. Wanneer ik een onbezonnen 'mmmm' slaak bij de geur van de truffel, knikt de tafel naast me instemmend. We geraken heel even aan de praat. Ze zijn op citytrip en eten hier al voor de derde avond op rij. 'Het is gewoon zo lekker dat we nergens elders meer heen durven'. Dat klinkt veelbelovend, en zal niet verzonnen blijken. Zowel het voor- als hoofdgerecht worden met plezier aangepast aan mijn vegetarische wensen. De gepocheerde eitjes zijn eenvoudig maar lekker. De daaropvolgende couscous met zuiderse groenten (kerstomaat, asperges, courgette, paddenstoel) is complexer en voller van smaken. Er hoort ook een verfrissend yoghurtsausje bij. Om het genieten niet te moeten verbreken, pikken we uit de dessertkaart nog de chocoladetaart met aardbeienijs en een glaasje madeira.

cantinhodoavillez.pt

Onze score: check this out
Bediening: charmant
Omgeving: hip
Prijs: low


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen