zaterdag 9 mei 2015

Sable (Chicago - USA)

Niet eens doodvermoeid na een bijzonder lange dag klinken we enthousiast op de start van een groot en lang avontuur. Sable werd getipt in verschillende magazines en bij onze eerste ontdekkingstocht door de stad lokken de kaart en het strak interieur ons effectief naar binnen.

Sable is een hippe tent met een fraaie bar vooraan en het restaurant achteraan. We zitten op een leuke plek met zicht op de open keuken. Op de kaart veel interessante gerechten met een Franse insteek. Je begrijpt vast dat we erg in onze nopjes zijn.

De ene kant start met prima gerookte forel met een dip van mierikswortel. Erg lekker zijn de 'truffeled deviled eggs' aan de overkant: een koud eiergerechtje met een heerlijke en stevige toets truffel.

We laten ons daarna verleiden door twee suggesties. De lamskroon overtuigt met de lekkere jus en de gegrilde en mooi gepresenteerde groentjes. De curry aan de overkant verwerkten ze speciaal voor ons vegetarisch en smaakt prima. Een cabernet van Joel Gott vergezelt de maaltijd.

Na het eten passeren we opnieuw de maffe bar waar een hip en jong Chicago van cocktails nipt.

Een prima start van wat een wonderbaarlijk avontuur zal worden.

www.sablechicago.com

Onze score: check this out
Bediening: aardig
Omgeving: strak
Prijs: medium

Geen opmerkingen:

Een reactie posten