maandag 11 mei 2015

Dove's luncheonette (Chicago - USA)

Wicker Park is een kleurrijke wijk buiten het centrum van Chicago. Forbes magazine noemde Wicker Park de vierde hipste hipster buurt van Amerika. Je kunt je er dus vast wel wat bij voorstellen: alternatieve shops, platenwinkels (daar bestaan ze nog) en vooral diverse eigenzinnige plekjes om te eten. En om die reputatie nog eens extra te bevestigen, zien we op straat jonge mannen met baard, piercing en tattoo.

Op maandag blijken de meeste restaurantjes helaas gesloten. Maar we hebben veel geluk want een bruisende Dove's wenkt ons naar binnen. Een magazine dat we meegristen op hotel had Dove's luncheonette vernoemd in hun top tien van meest interessante nieuwe eetplekken in Chicago. En we begrijpen snel waarom: Dove's is eigenzinnig, kleurrijk en origineel.

We nemen plaats op hoge vaste stoelen aan de toog en genieten terwijl van de plezante drukte achter de schermen. Naast de toog draait een oude platendraaier soul muziek. We proeven de pittige crispy fried chicken en bruin brood met avocado en zoete pompelmoes. Zonde dat Chicago niet om de hoek is, anders kwamen we hier elke week.

www.doveschicago.com

Onze score: check this out
Bediening: aardig
Omgeving: bruisend en authentiek
Prijs: medium


Geen opmerkingen:

Een reactie posten