maandag 11 mei 2015

Boka (Chicago - USA)

De taxi brengt ons iets noordelijker tot bij Boka. Al vijf jaar hebben ze een Michelinster blinken en onlangs nog onderging de hele zaak een complete metamorfose. We worden vriendelijk onthaald in wat een maffe locatie blijkt. Barokke schilderijen van bekende koppen zoals bijvoorbeeld Dave Grohl of Bill Murray hangen aan de donkere muren. Kitch wordt er elegant gemixt met strakke elementen. Dit alles zorgt voor een gezellige en intieme sfeer. Nog meer dan gisteren in de Acadia is het publiek hier bijzonder jong en is de sfeer vergeleken bij een sterrenzaak van bij ons bijzonder los en laagdrempelig. Rock 'n roll bijna.

Dat we bovenaan het firmament zitten, wordt al meteen bewezen met de heerlijk gegrilde inktvis in een kleurrijk accompagnement waar aubergine, rabarber en toetsen sesam elkaar ontmoeten. Top. Aan de overkant is men even blij met een verbluffende creatie van wortel, pistachenoten en gerookte geitenkaas. De maaltijd laten we vergezellen door een lekkere Amerikaanse Riesling (Left Foot Charley).

Voor het hoofdgerecht liet de ene kant zich verleiden door een suggestie van de dag. De perfect gestoomde kabeljauw wordt heerlijk aangevuld met schuim van Thaise curry, citroengras en een Oosters accompagnement. Een zeer geslaagde fusion van stijlen waar we dol op zijn. Aan de andere kant smaakvol vegetarisch met broccoli, pijnboompitten, druif en gouda van geit.

Wanneer we achteraf onze handen gaan wassen passeren we de goedkeurende blik van Bill Murray en valt ons opnieuw op hoe deze elegante stek bruist van sfeer en gezelligheid. Een absolute tip voor wie in Chicago vertoeft.

www.bokachicago.com

Onze score: this is heaven
Bediening: hoffelijk
Omgeving: maf maar strak
Prijs: highGeen opmerkingen:

Een reactie posten