zondag 24 mei 2015

Bambara (Salt Lake City - USA)

Van Salt Lake City weten we in elk geval één ding heel zeker: hier komen we nooit meer terug. Stel je de ongezellige sfeer van een parochiezaal voor, waar leuke dingen verboden zijn, en waar de vrome saaiheid van de kale verbleekte muren druipt. Dat sfeertje, maar dan in het kwadraat, waait door de grijze straten van Salt Lake City. Gezellige kroegen of eetplekjes: vergeet het maar! In de plaats een megalomane tempel als trekpleister waar in moderne lelijkheid Jezus wordt geprezen.

'Lekker' en 'plezant' lijken er verboden. Het is dan ook een klein wonder dat we toch Bambara ontdekken: voor ons een mirakel, voor de locals wellicht een doorn in hun godsvruchtig oog. Bambara bruist, leeft en is een bijzonder welgekomen anachronisme in de betonnen woestijn van het ongezellige Salt Lake City. Door een magazine uitgeroepen tot het beste restaurant van de stad. Wellicht omdat er geen andere zijn, grinniken we. We klinken met bubbels en beloven plechtig enkel nog in zonde te leven.

De kaart is die van een moderne brasserie waar we hedendaagse gerechten uit plukken. Er wordt gestart met gevulde pepers met krab en heerlijke tartaar van tonijn met frisse pittige toetsen.

Daarna gnocchi met oesterzwam en baby courgette. Aan de andere kant lam met knolselder, spruiten en toetsen truffel. Met een fles Joel Gott Sauvignon Blanc spoelen we al onze zonden weg.

Morgen zal het prachtige Salt Lake ons verrassen. Het wondermooie zoutmeer is absoluut een ommetje waard. Maar maak in elk geval een grote boog rond de stad!

www.bambara-slc.com

Onze score: check this out (had het ergens anders gelegen)
Bediening: aardig
Omgeving: moderne bruisende brasserie
Prijs: high


Geen opmerkingen:

Een reactie posten