maandag 26 januari 2015

Zout & Citroen (Oosterhout - NL)

Voor een snel geïmproviseerde werklunch belanden we veeleer per toeval (en omdat een bekende gids met een goeie score had gelonkt) bij 'Zout & Citroen'. Klinken doen we heel bescheiden met een glaasje bruisend water omdat we ons die middag nog moeten concentreren, maar de hapjes kondigen alvast op prettige wijze de kunstjes uit de keuken aan: een koekje met hazelnoot en schorseneer, een marshmallow, en een bolletje 'caesar's salade' met tonijn.

Het menu start voor de ene kant met lekkere rundstartaar smakelijk aangevuld met zoetzure groentjes en oosterse kruiden die het prima gerechtje een pittige en exotische toets geven. De andere kant vindt de langoustine in een Indonesisch accompagnement van cashew, 'boemboe Bali' en citroengras te mak om écht te overtuigen.

Een sorbet van cava kondigt daarna het hoofdgerecht aan. Aan de ene kant is dat fazant die net niet te droog maar toch lekker is, mooi afgerond met pompoen en rode kool. De snoekbaars, voor de niet-vleeseter niet gelakt met houtduif, met linzen en Oost-Indische kers is 'oké'.

Voor het dessert moeten we passen want de plicht roept. Was de ene kant niet écht overtuigd, dan vond de andere kant deze lunch toch dik in orde. Een twijfelgeval dus, al vermoeden we wel een talent in de keuken.

www.zoutencitroen.nl

Onze score: quite okay
Bediening: correct
Omgeving: rustgevend
Prijs: medium


Geen opmerkingen:

Een reactie posten