dinsdag 6 januari 2015

Kapelaan (Aalst)

De Kapelaan is wellicht om twee redenen bekend: hun Tapalaantjes en de locatie: ooit een kapel van de Zwarte Zusters. In het weekend zijn drie verdiepingen bezet en gevuld. Vooral op de eerste (open keuken) en tweede verdieping (onder de koepel) is het leuk zitten.

De kaart zal net gaan veranderen, dus zijn niet alle Tapalaantjes (kleine gerechtjes waarvan je er 3 of 4 kiest) nog beschikbaar. Jammer, maar we moeten toegeven dat het de keuze vergemakkelijkt. Want ook de rest van de kaart oogt creatief en divers. Terwijl we van onze Aperol Spritz en Picon met witte wijn drinken, wordt de moeilijke keuze gemaakt.

De eerste ronde met krab en avocado is niet spectaculair. We proeven te weinig kruiden of smaak. De koude scampi aan de overkant doen beter in een zuiders pallet. Gewoonlijk zijn we vaker onder de indruk van de voorgerechten en minder van de hoofdgerechten, maar hier zullen ze die impressie omdraaien. De risotto met wortel, raap, bloemkool en boontjes is buitengewoon heerlijk. En dat zijn de rundreepjes aan de andere kant van de tafel ook, al lijken ze meer met Berberse kruiden op smaak gebracht (lees: een prima pita looksaus) dan op Thaise wijze zoals het op de kaart had gestaan. Hier had evengoed wat rijst bij kunnen horen, maar de keuze bestond uit brood of frietjes.

En zoals een trouwe lezer misschien zal opmerken, hebben we een nieuwe favoriete wijn: ook hier maken we een flesje Meursault meester.

www.dekapelaan.be

Onze score: check this out
Bediening: vriendelijk
Omgeving: modern met herinneringen aan de voormalige bestemming als kapel
Prijs: medium


Geen opmerkingen:

Een reactie posten