zaterdag 17 januari 2015

Hof Van Cleve (Kruishoutem)

We waren hier eerder al en ontdekten toen samen het vegetarisch menu. Nu zijn we hier met de (schoon)broer en ons nichtje. Terwijl de ene kant opnieuw een vegetarisch parcours zal kiezen, laat de andere kant zich verleiden door het gastronomisch menu.

Het huisaperitief lijkt meteen te bewijzen dat we bovenaan het firmament zitten: de champagne met vlierbloesem en een scheutje mandarijn napoleon smaakt top maar vooral de vele avontuurlijke en erg lekkere amuses verbluffen. We herinneren ons het wortelsoepje met gemberschuim, en de groen en rode kroepoek.

Toch zal het gastronomisch menu daarna minder verbluffen. Misschien zijn we wat streng, maar we vinden dat we streng mogen/moeten zijn in een driesterrenzaak die wekelijks in een magazine staat. Top waren vooral de tarbot met toetsen bouillabaisse, de langoustine met pompoen en buikspek, en aan de overkant vooral de schorseneer met mimolette. Heel lekker allemaal, maar we kunnen moeiteloos plekken verzinnen waar we onlangs veel meer verrast werden.

www.hofvancleve.com

Onze score: check this out
Bediening: correct
Omgeving: stijlvol
Prijs: high


Geen opmerkingen:

Een reactie posten