dinsdag 30 december 2014

Zeezout (Rotterdam - NL)

We vertoeven in Rotterdam om het eindejaar te vieren. Morgen zullen we leren dat Hollanders erg veel van vuurwerk houden, maar zover zijn we nog niet. Voor we feestelijk zullen aftellen, willen we vanavond nog een laatste keer dit jaar uit eten. Er was veel dicht vanavond, maar bij Zeezout konden we gelukkig wel nog een tafeltje versieren.

Vlakbij de Maas ademt Zeezout op een erg elegante manier een maritieme sfeer uit. We krijgen de laatste tafel van de bomvolle zaak. We proosten met cava en kir royal. Lekkere ansjovisboter bij het brood, en prima amuses verraden al meteen de kwaliteit uit de keuken: komkommerschuim met tartaar van tonijn en een originele creatie van ei in de eierdop.

Net als de vorige keer zullen we ons vijf gangen lang laten verrassen door het humeur van de chef. Er wordt mooi gestart met gepocheerd ei, zalm, truffel en diverse soorten paddenstoel. Om te vergezellen steken we van wal met Talis Pinot Grigio maar die smaakt braver dan de complexe wijn die de kaart had beloofd.

Sugarsnaps daarna met beurre blanc, gepickelde winterui en gebakken oester. Mooi gepresenteerd opnieuw en ook lekker. Meer zuiders is de dorade met wortel en mousse met indiase kruiden. Prima. Ondertussen schakelden we over naar een Spaanse rioja (Muga, Viura-Malvasia) als accompagnement. Helaas is ook deze wijn prijs-kwaliteit niet in evenwicht.

Er wordt heerlijk afgesloten met kabeljauw, artisjokmousse, spinazie en balsamico. De vleeseters zien ook wat lekkere kalfsjus en stukjes kalf. Een kruidige rode grenache werkt deze laatste ronde af.

Tot slot is ook nog het dessert dik oké. We smullen van een creatie met chocolade, kers, american cookie en caramel.

restaurantzeezout.nl

Onze score: check this out
Bediening: vriendelijk
Omgeving: helder en strak
Prijs: medium


Geen opmerkingen:

Een reactie posten