vrijdag 12 december 2014

Lieven (Brugge)

We probeerden hier al vaak na een plotse ingeving te reserveren maar waren er steeds aan voor de moeite. Dit keer waren we beter voorbereid en reserveerden we enkele dagen geleden al. Een goeie zet zo blijkt, want ook vanavond zal de zaak bomvol raken. We zitten achteraan de kleine strak ingerichte zaak net naast de open keuken. De hele avond zullen we worden getrakteerd op geconcentreerde bedrijvigheid.

Er wordt gestart met picon witte wijn en kir royal waarbij we wat edamame en reuzenolijven geserveerd krijgen. We verkennen terwijl de kaart waarop vier voor- en vier hoofdgerechten staan. We kiezen om te beginnen allebei voor de gebrande makreel met de zwarte sushirijst, crème van koriander en enoki. Een waar topgerechtje dat ons verbluft: echt subliem. Een prima Franse witte van het huis (chardonnay en viognier) vergezelt.

Daarna filet van tarbot met een lekkere créme van bloemkool, romanesco en schuim van gerookt spek. Ook de uit de kluiten gewassen pladijsfilet aan de overkant is dik oké met de open ravioli, aubergine, prei en jus van rozemarijn. Een Spaanse witte van het huis vult aan.

De ene kant blijft enthousiast en kiest nog een dame blanche. De andere kant neemt genoegen met een avondgenoegenthee.

www.etenbijlieven.be

Onze score: check this out
Bediening: vriendelijk
Omgeving: stijlvol
Prijs: high


Geen opmerkingen:

Een reactie posten