vrijdag 28 november 2014

Indochine (Hamburg - DE)

We hadden voor deze trip enkele restaurants op voorhand proberen te reserveren, maar waren voor vele zaken hopeloos te laat. Omdat het bijzonder koud is, zullen we deze avond niet rondhossen van de ene mogelijke bestemming naar de andere, maar bellen we de plekjes die we online of in gidsen terugvinden. Het begint er stilaan op te lijken dat het roomservice zal worden, tot we bij Indochine toch een plekje vinden.

De taxi brengt ons langs de Elbe naar het havengebied dat deels herbestemd werd. We zien er enkele restaurants en moderne kantoorgebouwen. Het zicht lijkt alvast verbluffend te worden.

We vieren ons geluk met een Aperol Spritz en een Gin Tonic. Op de website had het een eenvoudige keet geleken, maar dat blijkt dus zeker niet het geval. Het restaurant is mooi en strak ingericht, met grote glaspartijen zodat je de pakketboten, cruises en havenlichtjes kan bewonderen.

De eerste ronde klonk veelbelovend, maar zal niet overdonderen. Het vegetarische assortiment van Aziatische voorgerechtjes is wat te flets, en hetzelfde geldt aan de overkant voor de gyoza met kip. De volgende ronde zal dit niet goedmaken. Ons zal je nooit horen zeggen dat het niet knapperig of puur mag zijn, maar met de groenten in gele curry lijkt er in de keuken bijna niets te zijn gebeurd: halfgaar en te weinig smaak. En de koude gemarineerde zalm met munt en limoen hebben we elders nog veel avontuurlijker geproefd.

Gelukkig is er nog wijn die ons dit alles doet vergeten. De fles Meursault bleek een allesvergetend (allesvergevend?) en tongstrelend drankje!

www.indochine.de

Onze score: quite okay
Bediening: vriendelijk
Omgeving: modern met zicht op de rivier en havenactiviteiten
Prijs: medium


Geen opmerkingen:

Een reactie posten