zondag 30 november 2014

EAST (Hamburg - DE)

We verblijven in het bijzonder maffe EAST hotel. Design is het sleutelwoord. Een ijzerfabriek werd op extravagante wijze omgebouwd tot een moderne designtempel. Architect Jordan Mozer uit Chicago laat oud botsen met nieuw en dat leidt tot een uniek en stijlvol resultaat.

Op vrijdag- en zaterdagavond is deze plek bijzonder populair en transformeert EAST tot een hippe club. Uit eten doe je dus best een andere avond. Zoals op deze zondag bijvoorbeeld: de sfeer is gemoedelijk en gezellig. We klinken met aperol spritz en kir royal terwijl we ons vergapen op de mooie omgeving.

De kaart bevat veel fusion en dat vinden we prettig. Zo wordt gestart met crispy eend en pompelmoes. Fijne Franse keuken meets Oosters: we like. Aan de andere kant een lekker vegetarisch gerechtje waarbij rodekool wordt gecombineerd met meloen en gefrituurde appel.

Er is ook een flink sushi aanbod. Waar 's morgens het ontbijtbuffet staat, staan nu Japanse koks te toveren met verse ingrediënten. Als hoofdgerecht gaan we voluit voor sushi: lekker en avontuurlijk.

En omdat het leven te kort is voor slechte wijn, laten we ook vanavond de maaltijd vergezellen door een heerlijke Meursault.

www.east-hamburg.de

Onze score: check this out
Bediening: sympathiek
Omgeving: bijzonder kader / design
Prijs: high


Geen opmerkingen:

Een reactie posten