dinsdag 14 oktober 2014

N'Eerink (Aalst)

'Den Haring': zo heet de rotonde voor je Aalst binnenrijdt. Er bloeien tegenwoordig nieuwe zaken open. Zo aperitieven we bij Barbo: een bar die al meteen na opening populair werd. En even later klinken we aan de overkant met een tweede ronde Hendricks gin tonic.

N'Eerinck is een nieuwe brasserie en biedt een soort tapasformule. In principe moet je gezamenlijk een tapasmenu verzinnen. Met een vegetariër, een alleseter én een carnivoor aan tafel wordt dat echter moeilijk. Maar ook in andere omstandigheden lijkt ons deze formule de individuele goesting toch wat in de weg te staan. Gelukkig staat de kok op deze rustige avond een uitzondering toe.

De zaak is mooi ingericht en het is er aangenaam tafelen. De eerste ronde stemt alvast vrolijk. Het gerecht om te delen, de forel, is oké. Maar vooral de ravioli gevuld met paddenstoelen en een romig kaassausje is lekker vol van smaak. Een tweede ronde bestaat uit een bordje met vele schijfjes prima filet pur en verse frietjes. De andere kant is opnieuw bijzonder blij met de tagliolini met truffel en scampi. We dronken bij dit alles een flesje Chasse-Spleen.

www.neerink.be

Onze score: quite okay
Bediening: correct
Omgeving: stijlvol
Prijs: medium


Geen opmerkingen:

Een reactie posten