zondag 19 oktober 2014

Bistro de Paris (Knokke-Heist)

Aan de overkant van het Italiaanse Rigoletto startten dezelfde eigenaars, twee broers, een nieuwe Franse brasserie. De insteek van de nieuwe stek is verrassend want totaal anders van stijl en keuken.

We krijgen een tafeltje naast de veranda en nemen het stijlvolle interieur in ons op. Terwijl we van onze picon witte wijn nippen, bestuderen we de kaart. De keuze is al snel gemaakt. De ene kant waagt het op de sashimi van tonijn met linzen, wasabimayonaise en komkommer. Zeer origineel, mooi en lekker, net als de tartaar van kingkrab aan de overkant. Daarna kiest de ene kant voor de traditionele sliptongetjes met een lekker witloofslaatje en heerlijk krokante frietjes. Een eenvoudige doch doeltreffende test wordt doorstaan. De andere kant is opgetogen met de herfstige bereiding van butternut, paddenstoel, hazelnoot, truffel en iberico varken. Wat Chablis erbij, en meer hoeft deze zondagse lunch ons niet te brengen.

We merken overigens op dat de obers sympathieker zijn dan de klanten. De tafel naast ons vindt het nodig om neerbuigend de ober van links naar rechts te commanderen. Gezellig uitje, denken we dan.

www.bistrodeparis.be

Onze score: check this out
Bediening: vriendelijk
Omgeving: stijlvol
Prijs: medium


Geen opmerkingen:

Een reactie posten