vrijdag 19 september 2014

Rodin (Rotterdam - NL)

Nabij de Witte de Withstraat ontdekten we eerder vandaag dit plekje: de kaart mediterraans geïnspireerd en het terras bruisend van leven. Nu is het wat te koud om ons nog op het terras te wagen maar binnen in de ietwat Frans aandoende brasseriezaak is er nog plaats. Daar klinken we op de jarige met het huisaperitief: een cava met toetsen limoncello en munt.

De gekonfijte hoender waarmee de ene kant start is best lekker al is de huisgemaakte piccalilly misschien iets te braaf. De creme brûlée van geitenkaas en brokjes geitenkaas met gefrituurde reepjes prei aan de overkant doen het prima.

De sliptong is ook oké maar het accompagnement iets minder: de erwtenpuree kreeg namelijk een speksmaak mee die het hele bord lijkt te overheersen. En dat is een tegenvaller voor wie geen vlees eet.

Heerlijk evenwel is de gegrilde lamsfilet aan de overkant. Lekker zuiders bereid met couscous en een zuiderse ratatouille. Een fles rood was vanavond het prima accompagnement (Domaine Jones, Cotes Catalanes, 2010).

rodinrotterdam.nl

Onze score: quite okay
Bediening: sympathiek
Omgeving: brasserie
Prijs: medium


Geen opmerkingen:

Een reactie posten