zondag 28 september 2014

Oh (Sint-Idesbald)

We zijn blij dat we nog leven na een halve marathon en besluiten dat we zoveel sportiviteit moeten vieren. Omdat we de naam 'Oh' wel vaker zagen passeren, besluiten we naar Sint-Idesbald te trekken. Daar is het ondanks het mooie weer vrij rustig.

We reserveerden maar dat bleek helemaal niet nodig. We krijgen achteraan de erg strak ingerichte zaak een plaatsje en moeten om daar te geraken een soort watervalletje oversteken. We kunnen ons zo voorstellen dat iemand na een flinke fles wijn erg gemakkelijk in die waterval kan belanden.

We klinken met een glaasje cava en een ietwat alternatieve picon witte wijn (waarin we een limoncello smaakje lijken te proeven). De ene kant krijgt er twee amuses bij: een lekker preskopje met truffel en een schaaltje met crème van asperges, ham en rundstartaar. De andere kant krijgt pasta met nobashi en gedroogde tomaat.

Uit het viergangenmenu kiezen we als start de gekonfijte kabeljauw met groene kruiden en juliennegroentjes. Niet slecht maar bijlange niet verbluffend. Ze scoren daarna met de presentatie waarbij elegant gepresenteerde filets van steenbolk en pieterman worden overgoten met de bouillabaisse. Mooi gedaan en best lekker, al zijn de smaakpapillen minder overdonderd dan de ogen. Er wordt genoten van de erg lekkere en prima bereide filet van west-vlaams rund, drie weken gedroogd. Aan de overkant echter bevalt de tong met aubergine en aardappel maar matig. Om te eindigen volgen nog een bio kaasbordje en wat rood fruit met een pompelmoessorbet.

We zijn tevreden, maar misschien lagen onze verwachtingen toch wat hoger.

www.ohrestaurant.be

Onze score: quite okay
Bediening: stuntelig
Omgeving: smaakvol met een eigenzinnige toets
Prijs: medium


Geen opmerkingen:

Een reactie posten