zaterdag 6 september 2014

Markt XI (De Haan)

Je hebt vrienden die - hoe zeldzaam de momenten samen in dit drukke bestaan ook zijn - altijd dikke vrienden zullen blijven. Jaarlijks plannen we een etentje om bij te praten. Eerder waren we al in 't Aards Paradijs, in Schatteman en vanavond dus bij Markt XI. Voor iedereen is het onze 'eerste keer' hier. We bestellen alvast een aperitief en krijgen een mooie coupe met cava, vlierbloesem en hibiscus en een picon witte wijn. De amuses zijn ook oké: een sardientje met venkel, een toastje met verse kaas en haringkaviaar en een mosselsoepje met selder en ui.

We kiezen voor het degustatiemenu waarbij diverse gangen ons in meerdere en mindere mate zullen verblijden. Best oké is de start waar zalm gezelschap krijgt van koolrabi, ponzu en avocado. We krijgen daar een Portugese witte bij (Muros Antigos). Even degelijk is de kreeft daarna met een zuiders accompagnement van tomaat, burrata en basilicum. Een prima bourgogne vergezelt deze en de volgende ronde: een stukje pladijs met bloemkool, hazelnootboter en kappertjes. Echt overtuigend scoren doet de kok pas met het verrukkelijk stukje ham met girolles, wortel en auberginepuree. De overkant krijgt een stukje zeebaars in de plaats in dezelfde herfstige formule, maar we twijfelen of dit daarbij past. Een lekkere Cuvée vom Berg uit Oostenrijk (een noordelijk zijstapje van de Niepoort portomaker) vult aan.

Er wordt nog zoet afgesloten met framboos, citroengeranium, citrus en crumble. Klinken op de vriendschap doen we nog met een goed glas whisky.

www.markt11.be

Onze score: quite okay
Bediening: correct
Omgeving: modern
Prijs: high


Geen opmerkingen:

Een reactie posten