maandag 25 augustus 2014

Volt (Berlijn - DE)

We moeten vanavond opnieuw in Kreuzberg zijn. Op weg naar Volt passeren we niet alleen Horvath maar nog tal van andere hippe en aantrekkelijke eetplekjes. We mijmeren dat hier nog een boel smakelijke avonturen te ontdekken vallen. In Kreuzberg hangt een vernieuwende gastronomische wind in de lucht, en waar we vanavond moeten zijn misschien zelfs nog iets meer: elektriciteit. Je moet weten: ‘Volt’ is een knipoog naar de hoogspanningscentrale die dit pand vroeger was.

Het industriële pand werd bijzonder smaakvol omgebouwd tot een sfeervol en trendy restaurant waarbij sommige elementen nog getuigen van de elektrisch geladen voorgeschiedenis. De menukaart vastgegespt aan een houten plankje en warm sfeerlicht uit koperen bollen: prettige details zetten de puntjes op de i.

We klinken met Aperol Spritz en een glaasje Riesling Sekt. Daar krijgen we plezante amuses bij met fruitige elementen.

Er wordt aan de ene kant verbluffend gestart met een filet van haantje, toetsen curry en tijm, dotjes citroencrème, een kroketje van het haantje in een kruidig korstje en wat schorseneer. Het vegetarisch menu (een vaste waarde trouwens op de kaart) start minstens even opzienbarend met een eigenzinnige samenvoeging van braambessen, muesli, kaas, melk, schorseneer en braamschuim.

Op de kaart had de combinatie al avontuurlijk geleken en nu blijkt het samenspel van konijn en inktvis in een zuiders palet absoluut een schot in de roos. Aan de andere kant een elegante creatie van bloemkool, artisjok, macademiapuree en ijzerkruid.

Het vegetarisch menu bevat een ronde meer. Terwijl de andere kant nipt van de Riesling die de maaltijd vergezelt (Zoblinger, Oostenrijk), wordt genoten van gegrilde paddenstoelen (cepes) met een emulsie van prei, aardappelflensjes en pijpajuin. Top!

'Corn, corn, corn!' daarna voor de vegetariër waar maïs op verschillende manieren werd verwerkt. Er wordt gesmuld van maïswafeltjes, maïskolven, gegrilde maïs en babymaïs. Heerlijke kabeljauw aan de overkant met gemarineerde ingelegde abrikoos en popcorn. De ene kant lust niet eens abrikoos, maar dit hier is simpelweg heerlijk.

Kokosijs met kokoskoekjes, aardbeien en bruine caramelboter sluiten de bijzonder geslaagde culinaire avond af. Kreuzberg is duidelijk een wijk geworden met hippe en trendy restaurants. Hier zien ze ons zeker nog terug!

www.restaurant-volt.de

Onze score: this is heaven
Bediening: jong en aardig
Omgeving: bijzonder (een oude hoogspanningscentrale)
Prijs: high


Geen opmerkingen:

Een reactie posten