dinsdag 26 augustus 2014

Tim Raue (Berlijn - DE)

Ons vorig avontuur was zo verbluffend geweest dat we gezworen hadden op al wat ons dierbaar was dat we bij een volgend verblijf in Berlijn hier opnieuw moesten passeren. Vanavond is het zover. We klinken met een glas rosé schuimwijn (Alfed Gratien) op het lot en het bijzonder fijne vooruitzicht.

Ons enthousiasme doet ons kiezen voor het fameuze 'menu unique' dat ons het beste uit de keuken belooft. En dat wordt al meteen duidelijk bij de ronde van amuses die in één beweging en met veel toeters en bellen een eerste staaltje topkunstjes uit de keuken presenteert. Ook het oog wordt hierbij verwend. De ene kant is zo overdonderd dat hij bijna letterlijk van zijn sussen draait en even snel een luchtje moet gaan happen. Een wijnformule is er niet en daarom laten we gemakshalve de hele maaltijd vergezellen door riesling (Dreissigacker).

Er wordt sierlijk en klassevol gestart met kaviaar. Maar we herkennen de geniale Tim Raue van de vorige keer eigenlijk nog meer in de tarbot daarna met de exclusieve sojasaus, prei en gember. Bijna zingen van tevredenheid doen we bij de werkelijk verbluffende langoustine in een krokant jasje van wasabi. Top! Voor de ene kant is de op de barbeque traag gegaarde ham iets te machtig al twijfelt niemand over de kookkunst. Dezelfde twijfel bij het hoofdgerecht waarbij vooral de ene kant erg blij is met het stukje rund en sausje op basis van rode wijn.

Het moet trouwens ook nog gezegd dat de vegetariër in ons midden de hele avond mocht genieten van een foutloos vegetarisch parcours. We herinneren ons vooral de erwt met limoen en meloen, de dim sum van shiitake, en de pittige tofu op het eind. Afsluiten deden we zoet met passievrucht en toetsen vanille, de andere kant met rabarber.

We zeiden het eerder al: een absolute must go!

www.tim-raue.com

Onze score: this is heaven
Bediening: perfect
Omgeving: stijlvol en hip
Prijs: high


Geen opmerkingen:

Een reactie posten