donderdag 28 augustus 2014

Paris-Moskau (Berlijn - DE)

Gewurmd tussen nieuwbouw blijft dit huisje dapper staan. Daarvoor had het ook al de oorlog overleefd. Eenmaal binnen ben je de aanstormende nieuwbouw echter meteen vergeten. Het is er knus en ietwat ouderwets. En dat komt misschien vooral door de oude en erg maffe barkast achter de toog.

De (ook al grijze) ober is hoffelijk en brengt ons het huisaperitief. Maar deze creatie op basis van lambrusco is eigenlijk niet zo goed. De lekkere kruiden bij het couscoushapje maken dit echter meteen goed.

We kiezen voor het menu dat ons vijf gangen lang zal verrassen. De rivierkreeft met frisse toetsen radijs en de oranje biet zetten de toon: lekker en geraffineerd. Een glas grauburgunder vult aan. Daarna kreeft met bisque, venkelsla en roggebrood vergezeld door een weisburgunder (Franz Keller). Heerlijk complex is de zeebarbeel met mango, zwarte look, toetsen curry en baconpoeder. Ook de riesling van Thorsten Krieger uit het opperbeste wijngebied Pfalz is top.

De ober wordt er ondertussen steeds vrolijker op. Dat heeft wellicht met het voorproeven van de wijn te maken: iets wat hij met heel veel toewijding doet. Nu mogen we een Kreuz & Quer proeven die merlot uit verschillende jaargangen en landen samenbrengt. Dit lekker wijntje vergezelt het heerlijke simmentalervlees met erwt, paddenstoel en selderpuree. De andere kant krijgt zeeduivel in de plaats. Het dessert zullen we uiteindelijk vergeten, maar de Beerenauslese die we erbij kregen niet: lekker zoet.

Paris-Moskau: een geheimtip om te checken!

www.paris-moskau.de

Onze score: check this out
Bediening: vrolijk hoffelijk
Omgeving: knus
Prijs: high


Geen opmerkingen:

Een reactie posten