donderdag 31 juli 2014

De Blomme (Aalst)

We zijn in Aalst bij de (schoon)broer en die neemt ons mee naar De Blomme, een geheimtip onder de Aalstenaars. Zonder gids hadden we er vast voorbijgereden. Maar eenmaal binnen ben je de grijze drukke straat meteen vergeten.

We klinken met een kir, een picon witte wijn en een Westmalle. Op de kaart staan brasseriegerechten, en de kok komt melden dat hij gerechten probleemloos kan aanpassen naar een vegetarische versie. We maken het hem niet gemakkelijk en kiezen zowel bij voor- als hoofdgerecht telkens drie verschillende gerechten. Eerst éénmaal rundscarpaccio met gedroogde tomaatjes, éénmaal ganzenlever (daarin verschillen broer en zus dus!) en éénmaal garnalen met avocado, groene, gele en rode tomaat.

Bij de hoofdgerechten komen een filet pur, een kalfsentrecote met erwtjespuree en gecarameliseerde wortel en een vegetarische pasta met paddenstoelen en truffelroomsaus. Het flesje Australische Rolf Binder Shiraz (Barossa Valley 2010) smaakt prima bij de degelijke brasseriegerechten.

Over het dessert is er meer éénsgezindheid: driemaal dame blanche aub!

We besluiten de avond met koffie en calvados.

www.brasserieblomme.be

Onze score: quite okay
Bediening: vriendelijk
Omgeving: verstopt in een drukke baan
Prijs: medium


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen