vrijdag 27 juni 2014

Publiek (Gent)

Sla je tegenwoordig eender welk magazine open, dan mag je gerust je ziel erop verwedden dat er wel ergens iets in geschreven zal staan over de flemish foodies. De flemish foodies zijn hot. Als het kan, laten wij ‘hypes’ graag aan ons voorbijgaan, maar in het geval van de foodies zou dat zonde zijn: die gasten kunnen immers bijzonder lekker koken en verdienen al die aandacht.

De inrichting van de nieuwe zaak hadden we eigenlijk kunnen voorspellen: ruw en stijlvol tegelijk. Een warm minimalisme dat we de laatste tijd wel vaker zien: sober maar strak. Architect Kris Vandecasteele tekende hier de elegante lijnen uit.

We krijgen een tafeltje achteraan in de zaak. We klinken met prosecco en krijgen daar als amuse wat krokante prei en kwarteleitjes bij. Er komt ook lekker brood en zelfgemaakte boter met kruiden en nootjes.

We kiezen voor het menu dat voor de ene kant (zoals gevraagd bij het reserveren) in een vleesloze versie zal worden bereid. Aangepaste wijn bij het menu is er niet, maar de gastvrouw helpt ons graag bij het kiezen uit de wijnkaart. We zeggen dat we houden van avontuur, waarop ze ons een Kroatische wijn aanraadt: Grasevina Mitrovac 2012. Dat zal een prima suggestie blijken.

Er wordt vrolijk gestart met nieuwe maatjes, erwt, mierikswortel en radijs. Mooi eerlijke smaken, lekker uitgebalanceerd in een prima start. Fraai gepresenteerd ook, en dat zal de rest van de avond niet anders zijn. Daarna tête pressée, wortel en venkel voor de ene kant en een variatie met paling aan de andere kant.
Ook de schelvis daarna is prima bereid met de jonge prei en de hazelnoot. De kalfsonglet sluit oerdegelijk af en wordt vergezeld van waterkers en 'nieuwe' gekonfijte aardappel. De overkant krijgt een stukje kabeljauw met bloemkool.

De ene kant jubelt van plezier bij het proeven van de aardbei en het yoghurtijs met vlierbloesem en kamille. De overkant is zelfs een beetje jaloers, maar is toch ook blij met de combinatie van kersen, meringue en basilicumijs.

Onze score: check this out
Bediening: jong
Omgeving: sober en strak
Prijs: medium


www.publiekgent.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten