dinsdag 3 juni 2014

Le Q.G. (Arles - FR)

Dit plekje is ons getipt door de gastvrouw van onze paradijselijke logeerplaats (Mas de la Chapelle). Geen 'tourist-trap', had ze gezegd, en gelijk zal ze krijgen.

We laten ons uit de aantrekkelijke aperitiefkeuze door een champagne-mojito verleiden. Uit de kaart pikken we de gevulde peperpaprika’s met brandade van maure (vis) en het taartje van aubergine, courgette en mozzarella. Een uitstekende start!

Daarna krijgen we royale hoofdgerechten. Aan de ene kant komen twee brochettes van rund, eend en chorizo met gratin, een groentepotje en saus van foie gras. We kunnen de brochettes niet helemaal meester. Maar lekker is het wel. Aan de andere kant gaat de visbrochette met sint-jakobsschelpen, scampi en gegrilde inktvis met de ratatouille en het tarwepotje vlot binnen.

We drinken een half flesje rode wijn: les Fées, Mas du Vadan, Ventoux, 2011 en een half flesje witte viognier, Saint Firmin. Na al deze drank moeten we ook even het sanitair opzoeken waar we ontdekken dat de patron in de jaren negentig heel wat goa-festivals afschuimde. Cool.

Hoewel we voldaan zijn, verorbert de ene kant nog met smaak een tarte tatin van vijgen, en de andere kant zakt weg met een gigantische calvados.

Onze score: check this out
Bediening: sympathiek
Omgeving: gezellig alternatief
Prijs: medium


www.leqgarles.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten