zaterdag 14 juni 2014

Allure (Rotterdam - NL)

Als de champagnekar komt voorgereden, is het altijd wat gissen wat de prijzen zullen zijn. Zeker als het aanbod ook favorieten van het Engelse hof bevat. We houden het voorzichtigheidshalve daarom bij een glaasje Luxemburgse rosé schuimwijn en genieten daarbij van enkele amuses (een zoet tomatenkoekje en een hapje met appel, noot en paling).

Het wijnarrangement start met Mas Paillet, een wijntje met een bitterzure citrustoets omdat de schil van de druif mee verwerkt is. Dezelfde citrussmaken vinden we bij het gerechtje met tonijn, witte chocolade, quinoa en basilicum terug. Prima.

De zaak zit ondertussen boordevol. Qua akoestiek kan het beter, maar we zijn niettemin blij om het succes van deze toffe tent. Toen we hier een eerste keer kwamen, was het midden in de week en veel rustiger.

We klinken op dit succes met een tweede wijn: de Italiaanse Scaia (chardonnay en garganega) bevalt ons echter minder. Van het gerechtje herinneren we ons vooral smaken van olijven en noten.
De halfgare zalm daarna met wakame, wasabi, komkommer en curry-ijs is evenwichtig en licht. Een Spaanse El Ariño (gewurztraminer) met een bloemige neus en een lekker vette minerale afdronk vergezelt op prima wijze.
We hadden vooraf meegegeven dat we eigenlijk nog het liefst vegetarisch eten en daar speelt de kok op in bij de volgende ronde. We genieten van een avontuurlijk gerechtje met romanesco, den, paardenbloem, erwtenblad, boontjes en bloemkool. Een volle Franse Bourgognewijn, chateau La mothe du Barry, vult mooi aan.
Bij de volgende gang, een bouillon van langoustine met baars, garnaal en spinazie volgt een Navaherrero, een volle witte wijn van een 65 jaar oude stok. We beginnen ons zelf plots al wat senior te voelen als we de veel jongere obers en de koks aanschouwen. We moeten het navragen en wat blijkt: de hele ploeg, keuken en zaal, is jonger dan ons. Slik.
Er wordt geëindigd met asperges, morieljes en lamsoor, en een heftig glas ‘Vivir sin dormir’.

Dessert én kaas zal na deze uitgebreide maaltijd niet meer lukken. Dus dat wordt kiezen. We herinneren ons de gigantische kaaskeuze die ze met een kar komen aanrollen. We maken in onderling akkoord een mooie selectie waar wat tuttifrutti en dadels in port bij horen. En een glaasje Blandy's rainwater madeira.

Het is al na 01.00 uur, en de zaak is leeggelopen. Waar naartoe, vragen we ons af. ‘Waar wij uitgaan’, geeft de ober mee, ‘is het echt iets voor jonge gasten’. Niet zeker wat hij bedoelt, gaan deze koffieklets vriendinnen ook maar eens op stap, of beter, naar huis.

www.restaurant-allure.nl

Onze score: check this out
Bediening: hartelijk
Omgeving: stijlvol
Prijs: high


Geen opmerkingen:

Een reactie posten