zondag 18 mei 2014

Tilleuls (Lagorce - FR)

Le Tilleuls is een absolute favoriet wanneer we in de Ardèche verblijven. We logeren bij vrienden in het pittoreske Lagorce en uitgerekend daar is er sinds jaren deze fijne geheimtip. Was de oorspronkelijke kok eigenlijk een nog veel groter tovenaar achter het fornuis, toch blijft deze stek met het ander keukenteam nog steeds een bezoekje waard.

We zullen tijdens ons verblijf hier uiteindelijk drie keer belanden. Klinken doen we met een myro petillante, een cardinal, of een royal Ardéchois (met de heerlijke kastanjelikeur). Van de voorgerechten spannen de gegrilde zuiderse groenten met de geitenkaas de kroon. Heerlijk zuiders. Tijdens een ander bezoek proeven we ook de mosseltjes en Sint-Jakobsnoten in een lichte curry met wat sinaastoetsen, en de klassieke maar zeer degelijke wijngaardslakken met spinazie.

Een echte topper is de scampispies met het heerlijke kruidenkorstje en het heerlijke bedje van gestoomde spinazie en ietwat grof zout. Rijst en rode curry werken dit prima gerechtje af. Zonde dat tijdens ons laatste bezoek het spinaziebedje moet ontbreken. We proeven ook de licht gekonfijte en perfect gegaarde lamsschouder in een accompagnement van ratatouille en een smaakvol aardappelpureetje.

Van de wijnkaart pikken we er telkens wijn van om de hoek uit. Pécoulas en Domaine de Vigier zijn prima wijnhuizen die ons zelden teleurstellen. Wellicht is L'intemporel van die laatste de beste en meest verrassende wijn. Je kan al raden waar onze koffer vol van zal zitten tijdens de terugtocht.

Onze score: check this out
Bediening: aardig
Omgeving: eenvoudig, zuiders terras met prachtig zicht
Prijs: medium


Geen opmerkingen:

Een reactie posten