dinsdag 27 mei 2014

Les cinq sens (Avignon - FR)

Tijdens onze ontdekkingstocht vandaag doorheen Avignon was deze stek samen met enkele andere adresjes opgevallen. De knoop doorhakken duurt bij ons altijd wel even, maar gelukkig zijn er genoeg terrasjes om hierover op plezante wijze te bezinnen. Eenmaal ons besluit vaststaat, wordt onze juiste keuze alvast meteen bevestigd: we worden erg hoffelijk onthaald en krijgen een bijzonder mooi plaatsje in een fraai ingericht en gezellig restaurant.

We klinken op wat nu al een ontdekking lijkt met een kir royal: de ene kant met cassis, de andere kant met bosbes. We verkennen terwijl de menukaart die nog aantrekkelijker lijkt dan wat we eerder vandaag durfden vermoeden. Ook de hapjes verraden al meteen de kunstjes van chef Thierry Baucher. We krijgen een mini wortelvelouté met toetsen sinaas, een geitenkaaskoekje, een tapenadebroodje en lekkere ham. Er is een vegetarisch menu dus is de keuze aan de ene kant snel gemaakt. De andere kant kiest voor het menu plaisance en zal ook drie gangen lang meegenomen worden op een gastronomisch avontuur.

Het vegetarisch voorgerechtje oogt als een kunstwerkje en combineert op heerlijke wijze een eitje met erwten en ijs van geconfijte ui. Even heerlijk is de risotto met asperges aan de overkant. Om de gerechten te begeleiden kozen we een 'Chateau d'Hugues' (Côtes du Rhône) die prima smaakt.

Het vegetarisch hoofdgerecht is een avontuur op zich en combineert op verrukkelijke wijze granen, paddenstoelen en zeewier, met broccolipuree en wortel, een groentetartaar met parmesanschuim, toetsen selderpuree, tapioca van tomaat en prei. Heerlijk zuiderse smaken aan de overkant bij het malse traag gegaarde lamsvlees (al op de kookplaat van gisteren, zo luidt het) dat wordt vergezeld door zuiderse groenten, couscous en raz el hanout.

Opnieuw heel veel zin voor avontuur bij het nagerecht. De vegetariër krijgt een trio van sorbet en mag raden wat de smaken zijn. "Na het dessert checken we of je juist kon proeven," klinkt het uitdagend. En dat valt een beetje tegen: de appel hadden we verkeerdelijk voor rabarber aanzien, en de mango blijkt passievrucht. De biet hadden we juist.

Geen quiz aan de overkant maar gewoon lekker proeven van de popcorn met karamel en kokos.

Bij de thee en koffie krijgen we nog lekkere versnaperingen met kokos, nootjes en framboos.

Onze score: check this out
Bediening: hoffelijk
Omgeving: stijlvol
Prijs: high


www.restaurantles5sens.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten