dinsdag 27 mei 2014

Le Potard (Avignon - FR)

Al bij het binnenrijden voelen we dat Avignon een plezante stad moet zijn. En dat fijne gevoel wordt meteen herbevestigd tijdens de eerste verkenningstocht. Ons mentaal plattegrond van de stad is nog maagdelijk en dus trekken we improviserend de stad in. In een autovrijezone lopen we onze neus achterna door pittoreske straatjes tot we op een mooi pleintje met een terrasje belanden. We zien er een fraaie kapel die omgebouwd werd tot een hip restaurant waar op de muren de woorden bio en burgers hun missie kort samenvatten.

Er is geen enkele reden om te twijfelen en dus klinken we even later op het terras met een glaasje rosé. De ene kant kiest de ‘salade du Potard’ met de mini gerookte zalmburger en een accompagnement van linzen, humus en ui. Even plezant en avontuurlijk is de 'Big Kahuna' burger met terryakisaus, ananascompote, cheddar en bacon.

We horen terwijl dat dit leuke plekje nog maar drie dagen open is. Wij van Vaut le Voyage zijn blij dat we Le Potard al op hun derde dag mochten ontdekken.

Onze score: quite okay
Bediening: aardig
Omgeving: eenvoudig, zuiders terras met prachtig zicht
Prijs: low


Geen opmerkingen:

Een reactie posten