zaterdag 17 mei 2014

Le Patio (Vallon Pont d' Arc - FR)

Zo’n 32.000 jaar geleden moet het avontuur begonnen zijn toen een cro-magnonmens een krabbel zette op de muur van een grot. Meer dan 20.000 jaar lang bleven mensen er op verschillende tijdstippen tekeningen maken. Maar de grot bleef daarna duizenden jaren onaangeroerd tot die in 1994 per toeval werd ontdekt.

De échte grot Chauvet is ondertussen achter slot en grendel maar om de gewone sterveling toch een idee te geven, wordt iets verderop een replica gemaakt. Tot op de centimeter juist. Wij bezoeken vandaag de werken en die zijn best indrukwekkend. Na het bezoek maken we een mooie wandeltocht vanop de bergkam tot in Vallon waar een verdiend aperitief ons opwacht in Le Patio. We hebben meer dan 32.000 jaar om op te klinken.

Een mens zit dan in de Ardèche, maar toch kunnen we niet aan de verleiding weerstaan om, net als daar bij die andere tafel, ook een Duvel te bestellen. De wandeling, de zon, de hitte: een Duvel lijkt het beste te passen. Jammer genoeg is die Duvel niet koud genoeg. Zonde.

Dit diner vormt het sluitstuk van het uitje. Er wordt gestart met een vrij aardige Indische groentebeignet met een knapperig slaatje. Ook daarna gaan we dezelfde richting uit met een lekkere Indische curry met kip en rijst. Bij de niet-vleeseter is die met vis. Ook in curry, al is die iets fletser en vooral veel vetter.

Le Patio is een bijzonder fijne plek die we nog herinneren van enkele jaren geleden. Toen was het nog een eigenzinnige bar geweest. Ondertussen dus omgevormd tot restaurant, maar de plek is nog steeds even uniek. De exotische keuken geeft bovendien extra kleur aan deze leuke stek. Zeker checken.

Onze score: check this out
Bediening: aardig
Omgeving: eeuwenoud huis met kleine binnenkoer
Prijs: medium


Geen opmerkingen:

Een reactie posten