dinsdag 15 april 2014

Unami (Oostende)

Verscholen in het cinemacomplex van Kinepolis is er sinds kort een Oosters restaurant waar je à volonté voor een vaste prijs een fijne keuze aan gerechtjes kunt eten. De formule valt te vergelijken met de Wok Palace in Beernem, al spreekt de omgeving hier meer tot de verbeelding: een strak lounge design met zicht op het golfterrein naast de renbaan. En in plaats van zelfbediening kruis je voor de warme gerechtjes op een kaartje je keuze aan en word je aan tafel bediend. Je krijgt hierbij vijf rondes de kans om op ontdekkingstocht te gaan. Dat zal voldoende blijken.

We zijn hier, na een plotse ingeving, voor de lunch. ’s Middag blijkt de kaart evenwel beperkter dan ’s avonds. En dat voel je vooral aan het feit dat er géén sushi is voor lunch. In een restaurant dat in de eerste plaats ‘Japans’ aanvoelt, lijkt het een beetje alsof we in een ‘café zonder bier’ zijn beland. Ook een beetje teleurstellend is het buffet met koude hapjes. Die zijn vooral niet Oosters, en uit de Belgische keuken pikken ze er niet meteen de meest aantrekkelijke dingen uit: kaasblokjes, hamrolletjes of salami - daar bedanken wij voor. De mozzarellabolletjes met tomaat zijn best oké, maar overbodig. Liever hadden we hier wat rauwe vis of een misosoepje gezien.

Gelukkig valt het aanbod aan warme gerechtjes toch voldoende mee om dat gemis snel te vergeten. We beginnen bescheiden maar laten ons dan uiteindelijk toch nog stevig gaan en kiezen vele verschillende gerechtjes uit de Thaise, Chinese, Japanse en Vietnamese keuken. We eten onder meer lekkere gyoza, gewokte Chinese groentjes met oestersaus, Thaise vispasteitjes, eend in curry en vis met look.

Al bij al een fijne plek om net als in de Wok Palace ongedwongen te smullen van een stevig aanbod aan gerechtjes.

www.unami.be

Onze score: quite okay
Bediening: correct
Omgeving: lounge
Prijs: low


Geen opmerkingen:

Een reactie posten