zaterdag 12 april 2014

BLVD (Sint-Martens-Latem)

Onze (schoon-)broer neemt ons mee naar de BLVD vanavond. Sam D’Huyvetter staat er achter het fornuis en Thomas Schmidt dirigeert er de zaalbediening. De gemeeschappelijke deler? Het Hof van Cleve waar ze allebei de knepen van het vak aanscherpten.

We klinken met een Argentijns glaasje bruisende roséwijn en krijgen daar wat rillette van tonijn bij. We bestuderen terwijl de kaart en zien een leuke mix van zowel klassiekers (garnaalkroketten en steak tartaar) als avontuurlijkere bereidingen (zoals de rode biet die straks zal volgen). Er zijn bovendien enkele vegetarische opties, en dat vinden wij plezant.

We trappen af met een frisse en lichte carpaccio van zeebaars met groene appel, radijs en komkommer en een carpaccio van gemarineerde rode biet met wat geitenkaas, paddenstoelen en een crumble van noten.

De bediening zit goed: men is erg vriendelijk en het gaat allemaal niet te snel. Zo kunnen we van alles optimaal genieten: het eten, de drank, het warme interieur met centraal de grote wijnkast, én het gezelschap. En genieten, dat doen we in het bijzonder van de eerste gekozen wijn: Chassagne Montrachet. Subliem.

Bij de hoofdgerechten bestellen we een Argentijnse malbec. Ook lekker, al kan het de witte wijn niet overtreffen. Veel lof voor zowel het heerlijk gegrilde melklam met venkel, aubergine en aardappel als voor de linguine met koningskrab en mascarpone. Het gebeurt eigenlijk niet zo vaak dat de hoofdgerechten zowaar nog meer overtuigen dan de voorgerechten.

Daarna zijn zowel de Irish coffee als de dame blanche met huisgemaakt ijs prima. Nog een shot sterke koffie en we vertrekken met een voldaan en tevreden gevoel.

www.blvd.be

Onze score: check this out
Bediening: sympathiek
Omgeving: stijlvol
Prijs: medium


Geen opmerkingen:

Een reactie posten