zaterdag 22 maart 2014

Yellow (Brugge)

We zijn van het eerste uur fan geweest van Hertog Jan. Hun volledige parcours van plezant restaurant tot driesterrenzaak hebben we mogen meemaken. De driesterrenzaak verhuist nu van Sint-Michiels (Brugge) naar een hoeve in Zedelgem (opening voorzien augustus 2014). Om de tussenperiode te overbruggen, is er een pop-up restaurant in Brugge. Een mooi pand aan de Vismarkt werd hiervoor omgetoverd tot een bijzonder hippe tent. Vanavond wandelen we de nieuwe stek binnen, en we wanen ons meteen in een grootstedelijke hotspot.

In deze bruisende sfeer past geen beter aperitief dan een glaasje Veuve Clicquot. Een zakje brood en wat heerlijke beste boter staan al klaar. Op de kaart lezen we aantrekkelijke brasseriegerechten met hier en daar een echo van Hertog Jan. Het valt op dat ook de vegetariërs niet worden vergeten, want enkele gerechten zijn zowel met als zonder vis of vlees te krijgen. Zo bijvoorbeeld de gegrilde puntpaprika, gevuld met verse geitenkaas en olijf, voor de ene met ansjovis, voor de andere zonder. Vooral de paprikavinaigrette prikkelt de zintuigen en maakt ons blij. Een Chardonnay Woodstock vult aan en brengt de zon van Californië op de tong.

Daarna laat de ene kant zich verrassen door het vegetarische gerecht van de dag. Dit blijkt cannelloni met verse spinazie en diverse groentjes. Niet mis. Aan de overkant een perfect gebraden stuk kabeljauw met eenzelfde groente-accompagnement. Brasseriekeuken met de puntjes op de i.

Bij de koffie en thee krijgen we een kommetje smarties. Meer moet dat soms ook niet zijn. Als het kon, kwamen we morgen al terug.

www.yellowbrugge.be

Onze score: check this out
Bediening: hoffelijk
Omgeving: stijlvol
Prijs: high


Geen opmerkingen:

Een reactie posten