vrijdag 14 februari 2014

Tête Pressée (Brugge)

In een opwelling besluiten we het weekend te starten in Tête Pressée. Zoiets deden we eerder al, en dus weten we dat deze plotse ingeving een prima zet is. We klinken eerst met een glas cava aan een hoge tafel bij de ingang, en kunnen dan al snel plaatsnemen aan de toog bij de open keuken.

We starten allebei met de gepofte en gelakte aubergine met de belegen schapenkaas: avontuurlijk en prettig. Je mag gerust stellen dat we de keuken hier stilaan blind vertrouwen. Kalfstong bijvoorbeeld zouden we niet spontaan vernoemen als favoriet ingrediënt maar op deze kaart kunnen we dit zonder verpinken kiezen. Een prima keuze zo blijkt, want de kalfstong met het winters pallet van gebakken schorseneren, sjalot en peterseliecrème smaakt bijzonder lekker. De vegetariër is even tevreden over de aardpeer met linzen, olijven, romesco en romanesco. We drinken er een glaasje rood bij maar zullen vergeten welke.

Daarna laat de ene kant nog een bordje kaas aandraven (lekker), terwijl de andere kant voor een creatie van bloedsinaasappel, hop en witte chocolade kiest en er zowaar euforisch van wordt. Om te jodelen. Een glaasje madeira is de perfecte aanvulling.

www.tetepressee.be

Onze score: check this out
Bediening: jong en sympathiek
Omgeving: modern
Prijs: medium


Geen opmerkingen:

Een reactie posten