vrijdag 21 februari 2014

Pirandello (Landgraaf - Nederland)

We moesten er tussenuit en kozen Winselerhof om even alles te vergeten. Niet eens zo ver van een vreselijk ongezellig bedrijventerrein, ben je toch plots in een andere wereld. De vorige keer was er nog keuze tussen het gastronomische Pirandello en bistro Luigi’s, maar die laatste werd ondertussen als eetplek geschrapt. We zijn er wel nog welkom voor een aperitief. Maar omdat de ober ons lijkt te vergeten, gaan we na tien minuten wachten toch maar meteen naar de Pirandello.

Zaten we er de vorige keer nog helemaal alleen, dan zit vanavond de zaak vrijwel volledig vol. Het schrappen van Luigi’s lijkt alvast een goeie zet. We klinken met een prosecco. Op Luigi. En op het fijne interieur en de gezellige sfeer.

We zullen vanavond genieten van een viergangenmenu dat hoort bij het arrangement van ons verblijf in het Winselerhof. Na een lekker pompoensoepje als amuse trappen we af met rillette van krab, zoetzure sardine, canneloni van zalm en ravioli van rivierkreeft en quinoa. Lekker, en zeker de canneloni van zalm is heerlijk.

We laten de maaltijd vergezellen door een onstuimige Marmorelle van Chardonnay en Malvasia druiven. Als tussengerechtje komt prima gegrilde zeebaars, waarna voor de ene kant gegrilde schol voorgeschoteld wordt in een winters palet van prei en een groententaartje. Aan de andere kant komt heerlijk gegrild rundsvlees in een accompagnement van kappertjes en ravioli gevuld met parmesan. Top. Een glas Bolgheri Merlot vult dit gerecht perfect aan.

Als sluitstuk krijgen we pannacotta van vanille met een amaretto marshmallow, nog wat caramelchocolade, vanille pudding, en witte chocolade met bloedsinaasappel. Een mooie afsluiter. We passen voor koffie en thee en besluiten in de plaats met een glas Oban whisky en een Calvados.

www.chateauhotels.nl

Onze score: check this out
Bediening: aardig
Omgeving: strak design - bijzonder kader
Prijs: medium


Geen opmerkingen:

Een reactie posten