zaterdag 22 februari 2014

Nxt Door (Maastricht)

Terugkeren uit Landgraaf doen we traditioneel met een tussenstop in het heerlijke Maastricht. De boekhandel in de Domincanenkerk opende zojuist terug zijn deuren (voortaan onder de koepel Polare), en dus is dat alvast één goede reden om de stop in te lassen. De vele leuke terrasjes en restaurantjes zijn een tweede overtuigende motivatie.

Het is kalm bij Nxt Door, en de patron komt alles gemoedelijk toelichten: de kaart, de suggesties, enz. We overwegen nog even onze keuzemogelijkheden terwijl we een glaasje cava drinken.

Dat resulteert in langzaam gegaard kalfsvlees met toetsen citroen, een gepocheerd eitje en schorseneer voor de een, en oesters met zoet yoghurtbrood voor de ander. Vooral het yoghurtbrood is lekker, wat ons betreft zelfs beter dan het wat zure brood dat vaak bij oesters geserveerd wordt.

Als tweede gang komt een klassieke NXT hamburger met de beroemde frietjes en een heerlijk 'artisanaal Giant' sausje. Plezant, net als de gegrilde tonijn met paprikacompote en artisjok. Ook de wijntjes, een Merlot van het domaine Maurel en een witte wijn van de familie Perrin, mogen er zijn.

www.nxtdoor.nl

Onze score: check this out
Bediening: joviaal
Omgeving: stijlvol en hip
Prijs: medium


Geen opmerkingen:

Een reactie posten