donderdag 30 januari 2014

Yacht Grill (Oostende)

Tot voor kort nog wist keukenkunstenares Isabel Arpin ons dag na dag te verblijden met avontuurlijke gerechten in Belle de Jour, en ondertussen zette ze haar tanden in een nieuw avontuur. Voortaan staat ze achter het fornuis, of beter de grill, van de nieuwe Yacht Grill.

Ons kan je niet per se verblijden met traditionele grill-gerechten, maar gelukkig is de kaart véél uitgebreider dan dat, en herkennen we meteen de eigenzinnige insteek van onze favoriete kokkin. Vooral de suggesties lijken ons bijzonder interessant.

De zaak is strak ingericht met een hele verzameling kurkentrekkers aan de muur. Toch is het vooral de machtige skyline van Oostende aan de muur die de aandacht stijlvol opeist. We klinken met een glaasje cava op de nieuwe stek. We krijgen er wat olijfjes, worst en nootjes bij.

Er wordt aan beide kanten alvast goed gestart met de gemarineerde zalm met yuzu en vanille. Fris en lekker.

Echt bijzonder is de gegrilde lotte daarna met de heerlijke handgerolde couscous en de knapperige groentjes en chorizo. Top. Over de vegetarische variant van een suggestie zijn we even ethousiast. De penne met venkel, paddenstoel en paprika is minstens even 'top'. Een pouilly fumé vergezelt de lekker maaltijd op prima wijze.

Onze score: check this out
Bediening: aardig
Omgeving: strak
Prijs: mediumNoot: Nadat keukenkunstenares Isabel Arpin de Yacht grill ruilde voor restaurant Alexandre in Brussel, verdween samen met haar de magie in deze stek.

1 opmerking:

  1. Ondertussen is Isabel Arpin in andere oorden aan het werk (restaurant Alexandre in Brussel). Deze plek mist iets zonder haar talent.

    BeantwoordenVerwijderen