vrijdag 27 december 2013

B'artiste (Roeselare)

Nu we er zo over nadenken, lijken onze stukjes heel vaak te beginnen met iets dat we moeten vieren. Jammer voor wie het benijdt want vanavond is dat niet anders: ook nu zitten we hier omdat er iets te vieren valt. Noem ons dus gerust gelukzakken.

Klinken doen we met cava en een pintje. We krijgen er wat kroepoek bij met lekkere currymayonaise. We vragen nog wat nobashigarnalen om de start compleet te maken. De zaak is best hip en er heerst een sympathieke sfeer. Op een bord staan in krijt de gerechtjes gekrabbeld met plezante tekeningen. Het doet ons goesting krijgen.

Na een stevige wachttijd wordt prima gestart met de sashimi van tonijn. Eigenlijk krijgen we tataki, want de rand hebben ze vooraf ietwat geschroeid. Het accompagnement van tomaat en wasabi is bijzonder fris en lekker. De carpaccio van coquilles aan de andere kant is oké, maar verliest toch fameus zijn smaak door allesoverheersende knolselder.

Nog middelmatiger is de schelvis daarna. Cross & Blackwell-saus doen we thuis beter, en de hoop puree werkt het gerecht hoegenaamd niet af. Evenmin indrukwekkend is de haasfilet met een veel te bombastisch palet. De ragout van haas had op de kaart veelbelovender geklonken, en de aardappelsoezen en paddenstoelen trompette de la mort vallen ons maar zwaar.

Vieren doen we de volgende keer toch maar ergens anders.

www.bartiste.be

Onze score: just ordinary
Bediening: vriendelijk
Omgeving: jong en hip
Prijs: medium

Geen opmerkingen:

Een reactie posten