donderdag 21 november 2013

Tim Raue (Berlijn - DE)

Bij het binnenkomen merken we meteen dat deze plek bijzonder is. Hip en alternatief ingericht, met oog voor prettige details. Zowel de keuken als het interieur zijn zeer strak met Oosterse toetsen, balancerend tussen strak design en uitdagende kitsch.

Nadat we vriendelijk zijn onthaald, drinken we een elegante Berlucchi, Italiaanse rosé schuimwijn, en krijgen er diverse lekkere hapjes bij: hamashi, gepickelde radijs en komkommer, curry cashews en pittige sashimi.

Ondertussen bestuderen we de kaart. ’s Middags kan je je eigen menu samenstellen uit diverse suggesties. Beide kanten van de tafel kiezen dezelfde gerechten (met uitzondering van het dessert) en we weten op dat moment nog niet welke formidabele smaken en sensaties ons te wachten staan.

De Riesling wijnen bij Margaux zijn ons bijgebleven. Daarom kiezen we deze middag een fles Wittmann Riesling uit de lijvige wijnkaart van Tim Raue.

Er wordt gestart met gemarineerde rauwe dorade. Elegant aangevuld met tapioca en een frisse doch zachte jus van yuzu, is dit alvast een eerste schot in de roos. Daarna scoort de heerlijke dim sum van inktvis met jalapeno-mayo. De presentatie is plezant en origineel: de dim sum rusten op een stuk Aziatische krant. En ook het hoofdgerecht, vaak de moeilijkste opdracht, is hemels. Perfecte kabeljauw baadt in een o zo heerlijke gele jus op basis van kweepeer en dashi van ayu.

Onze keuzes van dessert verschillen, maar we zijn het er over eens: ook dit is een perfecte ronde. De kaas met noten scoort even hoog als het zoete dessert met vanille, mango en tapioca.

Bij onze espresso krijgen we wat truffelpralines.

Dit bezoek aan Tim Raue was veruit de beste last-minute ingeving die we in lange tijd hebben gehad. We verheffen de plek tot beste restaurant van het moment en maken al meteen plannen om terug te komen naar Berlijn.

Een absolute must go!

www.tim-raue.com

Onze score: this is heaven
Bediening: perfect
Omgeving: stijlvol en hip
Prijs: high


Geen opmerkingen:

Een reactie posten