maandag 18 november 2013

Nuovo Mario (Berlijn - DE)

Hoewel de piloten van Brussels Airlines ons niet naar Berlijn wilden brengen, zijn we via een omweg toch in de Duitse hoofdstad beland. Dank aan de Deutsche Gründlichkeit.

We horen het de portier adviseren aan een hotelgast, en ook wij gaan er op aanraden, in ons geval van onze (schoon)ouders: een gezellig uitziend Italiaans restaurant om de hoek van ons hotel.

Hoewel we reserveerden, krijgen we het kleinste tafeltje van het restaurant. Niet eens naast een raam. De ene kant relativeert: we zitten niettemin best goed in een fraai en aangenaam interieur. Maar ondanks dat positief denken, zullen we ons de rest van de avond behandeld voelen als ‘toeristen’.
We keken al enkele uren uit naar dit moment: klinken in Berlijn met een welverdiende kir en prosecco. "Een kir? Cassis met champagne?" vraagt de ober. "Witte wijn is prima," geven we hem mee. Hij geeft ons een blik alsof we de grootste sukkelaars zijn.

Terwijl we van degelijke voorgerechtjes genieten, tomaat met mozzarella en tartaar van zalm, komt een grote groep de zaak binnen. We zullen er echter geen hinder van ondervinden. Hinderlijk blijft echter de bediening.
Even later komt er een heerlijk geurend hoofdgerecht aan: pasta met truffel. Ook aan de andere kant is men tevreden over de smaakvolle saltimbocca: oerdegelijk en erg lekker. Een flesje Cabernet Sauvignon maakt de tafel compleet.

www.nuovomario-berlin.de

Onze score: quite okay
Bediening: niet zo vriendelijk
Omgeving: warm
Prijs: medium


Geen opmerkingen:

Een reactie posten