woensdag 20 november 2013

Houdini (Berlijn - DE)

We vertoeven in Prenzlauerberg, een wijk met chique bohémiens, bars, galeries en eettentjes. De vorige keer aten we hier een lekkere (en zeer goedkope) pasta en pizza, en ook vandaag zullen we hier niet veel armer worden.

Het miezert en we zoeken dus niet al te lang naar een plek om te eten. We passeren de Houdini die ons met een leuke en ruime keuze naar binnen lokt. Het is een eenvoudige tent maar toch best sfeervol ingericht met de typische Indische kitsch.

Op de kaart staan lunchmenu's voor belachelijk weinig geld: 5,50 euro voor een soepje en een hoofdgerecht. Bangelijk. Er is bovendien keuze tussen verschillende combinaties waaruit alvast de ene kant van de tafel iets weet te kiezen. De andere kant laat het lunchaanbod voor wat het is, en plukt in de plaats een specialiteit ietwat verder uit de menukaart: Batak Sabji oftewel eend met gember, tomaat en look.

Hoewel het soepje enkel bij de lunch hoort, krijgen we toch allebei een portie: een prima romig zoetzuur soepje, lekker Indisch gekruid.

Het linzengerechtje daarna is ook best oké, en de eend aan de andere kant is erg lekker. Een Merlot vult aan.

De bijzonder milde rekening betalen we met de glimlach.

www.houdini-berlin.de

Onze score: quite okay
Bediening: vriendelijk
Omgeving: eenvoudig, hippe wijk
Prijs: low


Geen opmerkingen:

Een reactie posten