donderdag 21 november 2013

Bocca di bacco (Berlijn - DE)

Bocca di Bacco staat bekend als de hipste Italiaanse stek in Berlijn. Het strakke interieur nodigt bij het passeren inderdaad uit en omdat deze plek gisteren nog ‘plan B’ was geweest, besluiten we om voor vanavond veiligheidshalve te reserveren. Dat blijkt een mooi plan, want pas later om half tien kunnen we nog een tafeltje krijgen. De Newton bar is om de hoek, dus we gaan eerst een Blue Gin Tonic drinken om ons op te warmen.

Een uurtje later klinken we opnieuw met misschien de beste Bellini ooit. In Bocca di Baco zit je erg ruim, waardoor je de drukte sowieso nauwelijks opmerkt. Op de kaart geen pizza’s, wel enkele speciale vis- en vleessuggesties.

De ene kant kiest eenzelfde parcours als de eerste avond: tomaat mozzarella om te openen, tagliolini met truffel om te vervolmaken. De witte truffel wordt aan tafel geraspt, net als de parmesan, maar voor de rest bevat het gerecht misschien net te weinig bombast om echt te overtuigen. Dezelfde mening aan de overkant. Daar kan de hoofdschotel, zwaardvis met een korstje van pistache met (1 stukje) gemarineerde tomaat en mosterd van pompoen, de verwachtingen evenmin inlossen. Mooi gepresenteerd dat wel, maar onze smaakpapillen willen ook geprikkeld worden. Het voorgerecht, tartaar van zeebaars met gemarineerde paddenstoelen, scoorde daarentegen wel. Aan elke kant wordt een half flesje wijn gedronken: een Toscaanse syrah, Banfi, Centine en een pinot gris, 2012.

www.boccadibacco.de

Onze score: quite okay
Bediening: correct
Omgeving: strak
Prijs: medium


Geen opmerkingen:

Een reactie posten