zaterdag 28 september 2013

Zuiderterras (Antwerpen)

We zijn vandaag in the big A voor het Eilandfestival. In het zuiderterras kan je doorlopend eten, en dat komt goed uit. Het is vijf uur en we krijgen een tafeltje met geweldig zicht op de Schelde.

We klinken met Aperol Spritz en Gordon's Gin Tonic. Daarna starten we allebei (want de kortgebakken zalm is er niet meer) met tomaat in vele kleuren en soorten, schuim van mozzarella, pesto en tapenade. Het gerecht is simpel maar erg lekker door de pure en eerlijke smaken van de verse tomaat en de luchtige mozzarella.

De salade met Sint-Jacobsnootjes, gegrilde gamba's, sushi van krab, guacemole en citrusvinaigrette is oké zonder te verrassen. Iets avontuurlijker is de salade met rosé gebakken stukken lam, kikkererwten, boontjes, tapenade van aubergine en olijven, geroosterde paprika en houmous waarbij we vooral de raz-el-hanout-vinaigrette erg geslaagd vinden. Die doet ons het zuiden proeven. Glazen rosé Sint-Bernard en rood Juramento vullen onze gerechten aan.

Het moet zo'n 10 jaar geleden zijn dat we hier voor het eerst waren. Toen hadden we dit een fantastische plek gevonden. Het Zuiderterras lijkt sindsdien echter niet geïnvesteerd te hebben in de zaak. Alles is nog net als vroeger, alleen iets aftandser. Dat zie je aan de details: de borden, glazen en het bestek mogen wel eens vervangen worden, en ook het interieur kan een nieuwe lek verf gebruiken. Maar erger waren het onverzorgde sanitair en de vrij onvriendelijke bediening. Jammer.

www.zuiderterras.be

Onze score: quite okay
Bediening: niet zo vriendelijk
Omgeving: mooi Scheldezicht
Prijs: medium


Geen opmerkingen:

Een reactie posten