donderdag 5 september 2013

J.E.F. (Gent)

De ene kant was hier eerder al eens. Voor de andere kant zal het een fijne ontdekkingstocht worden. En die tocht begint met een glas schuimwijn uit de Bourgogne (Le petit beaufort) en een glas verrassende ongefilterde Italiaanse witte wijn (Catavela). We laten ook wat goestjes aandraven: jonge komkommer met dillemayonaise en ui, en een bereiding met keiemtalerkaas, broodkruim en augurk. Een geslaagde start.

Bij J.E.F. mag je de gerechten delen met elkaar. Dat is er een beetje de filosofie. Maar omdat de ene kant vegetarisch eet, gaan we niettemin elk onze eigen weg. Aan de ene kant komt heerlijke varkenswang in een accompagnement waar we echt dol op zijn: snippers bloemkool met pickles en pumpernickel. We moeten denken aan Schatteman, die ook een meester is in het heruitvinden van traditionele Vlaamse smaken om die dan te transformeren in een avontuurlijk vernieuwend resultaat.
Aan de veggie kant evenveel enthousiasme over de aardpeerscheuten met chicorei en jonge geitenkaas. Een beetje winters en hevig evenwel op deze bloedhete dag.

Daarna overtuigt ook de rundsonglet. De lapjes vlees nog mooi rood vanbinnen worden avontuurlijk aangevuld met lauwe rodebiet, gerookte rode ui en een vinaigrette van mosterd. Later zullen we met heimwee terugdenken aan dit heerlijke gerecht. Ook top zijn de diverse gegrilde groenten en kruiden uit de tuin van Mille Couleurs. We laten opnieuw een goestje aandraven om de hoofdgerechten nog wat aan te vullen: lekkere goldenchick tomaat uit de oven met broodkruim, al is dat kruim ons toch iets te machtig.

We lieten beide rondes vergezellen door chateau chapeau die licht gekoeld perfect past bij dit uitzonderlijk warme zomerweer. Waarlijk een topavond.

Onze score: this is heaven
Bediening: jong
Omgeving: hip
Prijs: medium


www.j-e-f.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten