dinsdag 20 augustus 2013

Hommelhof (Watou)

Elk jaar opnieuw lokken poëzie en kunst ons naar Watou. En om eerlijk te zijn: dat doet de belofte van een lekkere hap en verfrissing ook. Wie Watou zegt, denkt Hommelbier, en ook een beetje Hommelhof waar we vandaag ons bezoek aan het dorp starten. We hebben geluk want hebben nog plaats op het terras. Binnen enkele tellen zal het volledig volzet raken.

We klinken op de liefde die we niet begrijpen met plaatselijke biertjes van het vat: een Hommelbier en een blonde Kapittel.

De ene kant kiest het voordelige brouwersmenu en start hierbij met de gazpacho van tomaat en rood bier met kruidige geitenkaas en zeebarbeel. Lekker. Daarna komt de orlof van varkensspiering (Duroc d’olives) met half belegen boerenkaas van de Beauvoordse Walhoeve, de heerlijke jus op basis van bruin abdijbier, en de lekker gekruide groentesnippers.

Aan de andere kant is men tevreden over het slaatje met gebakken scampi’s en de dressing met frambozenbier en balsamicoazijn. Ook lekker is daarna de salade van tomaten met Geuze Boon, de bijzonder smaakvolle buffelmozzarella “Casa Madaio” en de handgepelde Noordzeegarnalen.
We drinken er allebei een bruine Kapittel Prior bij.

Bij het menu komt er nog een dessert: een prima soepje van rood fruit met hang-op-yoghurt en sorbet van lavendel. De andere kant sluit af met een koffie.

www.hommelhof.be

Onze score: check this out
Bediening: aardig
Omgeving: zonnig terras in een poëziedorp
Prijs: medium


Geen opmerkingen:

Een reactie posten