donderdag 22 augustus 2013

Belle de Jour (Oostende)

We hebben er al veel over horen vertellen. Bijvoorbeeld dat er 'altijd iets vegetarisch op de kaart staat'. En we menen te weten dat de kokkin voorheen in Auteuil de gerechten bereidde. Met andere woorden: we moeten dit checken. We bellen om te reserveren en dat blijkt een goed idee te zijn geweest. Het zaakje loopt aardig vol.

Bij het plaatsnemen merken we meteen dat dit een eigenzinnig, karaktervol plekje is. Met een kaart die zowat dagelijks wijzigt en waarop inderdaad altijd een vlees-, vis en vegetarisch gerecht zal te vinden zijn, bij zowel de voor- als de hoofdgerechten. De prijzen zijn overigens prijs-kwaliteit vrij mild voor de portefeuille.

Met een cynar witte wijn klinken we op wat komen zal. Uit de dagsuggesties pikken we er de pasta met pesto en limoen uit. Een voltreffer en een werkelijk creatief, vers en fris gerecht met gele en oranje tomaten, lekkere olijfolie, allerlei soorten heerlijke paddenstoeltjes en diverse groentjes. En ook het kaasplankje is een must (als gerechtje of als dessert). Een heerlijke selectie van vijf soorten kaas (notenkaas, blauwe kaas,...) wordt mooi geserveerd met een lekker slaatje.

Belle de Jour is een fantastische aanwinst voor Oostende.

Onze score: check this out
Bediening: sympathiek
Omgeving: karaktervol
Prijs: medium


1 opmerking:

  1. Sinds mid november is er een wissel in de keuken gebeurd, waardoor de zaak (of toch vooral de gerechten) wat anders geworden zijn.

    BeantwoordenVerwijderen